Siirry pääsisältöön

Voimaharjoittelu

KESTÄVYYSTREENI
- 10 syytä, miksi naisten pitäisi tehdä sitä

Voimaharjoittelun hyödyt naisille ja yli 40-vuotiaille ovat päihittävät mennen tullen ne, mitä saa vain aerobiccaamalla. Opi tästä, miksi.

Viimeisen vuosikymmenen ajan tutkijat ovat esittäneet todella painavia argumentteja voimaharjoittelun hyödyistä naisille ja yli 40-vuotiaille. Silti edelleen aika harva nainen ottaa neuvosta vaarin.

Useimmat treenaavat naiset käyttävät kuntosaliaikansa enimmäkseen aerobiciin ja vähemmän kroppaa haastavaan kuntoiluun. Kestävyystreenaamisen ei tarvitse olla huhkimista miesten valtaamissa kuntosalissa hurjien laitteiden keskellä.

Vaihtoehtoja on, ja olet sen velkaa itsellesi, että tutustut niihin. Nykyään on vain naisille suunnattuja fitness-keskuksia. Sinun täytyy kuitenkin löytää vielä oikea, joka kehosi ja mielesi voivat kasvaa sen sijaan, että pyörittäisivät samaa vanhaa rutiinia ilman edistystä.

1 KEHOSI MENETTÄÄ RASVAA


Massachusettsin South Shore YMCAn tohtorin Wayne Westcott tekemisissä tutkimuksissa selvisi, että keskimääräinen nainen, joka voimaharjoittelee 2-3 krt viikossa 2 kuukauden ajan, saa melkein kilon muskeleita ja menettää 1,5 kiloa rasvaa.

Kun vähärasvainen muskeli kasvaa, niin lisääntyy muukin aineenvaihdunta ja poltat enemmän kaloreita pitkin päivää. Toisin sanoen jokaisesta kertyneestä muskelista poltat 35–50 kaloria päivässä enemmän.

2 SAAT LISÄÄ VOIMIA ILMAN MASSAA


Tutkijat ovat myös todenneet, että toisin kuin miesten, naisten koko ei yleensä kasva voimaharjoittelun myötä. Syynä tähän on se, että naisilla on 10–30 kertaa vähemmän hormoneja, jotka aiheuttavat muskeleiden hypertrofiaa. Meille naisille tulee kuitenkin lihasjänteyttä. Tämä on plussaa.

3 OSTEOPOROOSIN RISKI MADALTUU


Tutkijat ovat myös havainneet, että voimaharjoittelu voi kasvattaa selkärangan luun mineraalitiheyttä 13 prosenttia kuudessa kuukaudessa. Kun vielä lisätään ruokavalioon kalsiumia, tämä voi olla naisen paras ase luukatoa vastaan.

4 SUORITUSKYKYSI PARANEE


Yhä uudelleen ja uudelleen tutkimukset osoittavat, että voimaharjoittelu parantaa suorituskykyä kaikissa lajeissa joitain aivan erityisiä lukuun ottamatta. Golfaajan käyttövoima paranee selvästi. Pyöräilijät voivat pyöräillä pidempiä matkoja väsymättä. Skimbaajat parantavat tekniikkaansa ja heille tulee vähemmän loukkaantumisia. Mikä lajisi ikinä onkaan, voimaharjoittelu parantaa kokonaisvaltaista suorituskykyä ja laskee vammojen riskiä.


5 TULET FYYSISESTI VAHVEMMAKSI


Vahvistuminen tekee sinusta vähemmän riippuvaisen muiden avusta päivittäisessä elämässäsi. Kotiaskareet helpottuvat, lasten, ruokaostosten ja pyykkikorien nostaminen ei enää saa tuskanhikeä valumaan.

Jos saat lisää ruista ranteeseen, on paljon vähemmän todennäköistä, että arjen töistä ja rutiinitreeneistä tulisi vammautumisia. Tutkimukset osoittavat, että vaatimatonkin voimaharjoittelu voi lisätä naisen vahvuutta 30–50 %. Tutkimukset osoittavat myös, että nainen voi kehittää vahvuuttaan samalla tahdilla kuin mies.

6 SE VÄHENTÄÄ RISKIÄ VAMMAUTUA, SAADA SELKÄKIPUJA JA NIVELTULEHDUKSIA


Voimaharjoittelu ei rakenna vain vahvempia muskeleita, vaan myös vahvempia sidekudoksia ja nivelten vakautta. Tämä vahvistaa niveliä ja ehkäisee niiden murtumista.

Hiljattain tehdyssä 12-vuotisessa tutkimuksessa selvisi, että alaselänmuskelit onnistuvat poistamaan tai lieventämään 80 % alaselän kivuista. Toisten tutkimusten mukaan voimaharjoittelu voi helpottaa luu-niveltulehduksen kipuja ja vahvistaa niveliä.

7 SYDÄNSAIRAUKSIEN RISKI PIENENEE


Michiganilaisen William Beaumont-sairaalan lääkärin Barry A. Franklinin mukaan voimaharjoittelu voi parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä monin tavoin; se laskee LDL-kolesterolia (”pahaa” kolesterolia), nostaa HDL:ää (”hyvää” kolesterolia) ja laskee verenpainetta.

Kun lisätään aerobic, hyödyt maksimoituvat.

8 DIABETEKSEN RISKI PIENENEE


Lisäksi tohtori Franklin huomasi, että voimaharjoittelu voi parantaa tapaa, jolla keho käsittelee sokeria, mikä taas voi vähentää diabeteksen riskiä. Aikuisiän diabetes on kasvava ongelma sekä naisilla että miehillä. Tutkimukset osoittavat, että voimaharjoittelu voi lisätä glukoosin hyödyntämistä kehossa 23 prosenttia neljässä kuukaudessa.

9 EI OLE KOSKAAN LIIAN MYÖHÄISTÄ OTTAA HYÖTYÄ IRTI


70- ja 80-vuotiaat naiset ovat vahvistuneet paljon voimaharjoittelusta ja tutkimukset osoittavat, että voimien parantaminen on mahdollista missä iässä hyvänsä.

10 SE PARANTAA ASENNETTA JA TAISTELEE MASENNUSTA VASTAAN


Harvardissa tehty tutkimus osoitti, että 10 viikon voimaharjoittelu laski kliinisen masennuksen oireita onnistuneemmin kuin tavallinen terapia. Naiset, jotka voimaharjoittelevat säännöllisesti, kokevat itsensä itsevarmemmiksi ja kyvykkäämmiksi, mikä on tärkeä tekijä masennusta vastaan taistelemisessa.

Lopuksi


Hiljaa ja vaatimattomasti lisää muskelia saavien naisten kehon rakenne muuttuu. Tällaisten naisten kehoissa on vähemmän rasvaa.

Viimeisten muutaman vuoden ajan ”Woman Only”-keskukset ovat kasvattaneet suosiotaan? Miksi? Lähinnä tässä artikkelissa esitellyiden syiden ansiosta. Ja toisekseen, koska aika on yksi suurimmista esteistä kuntoilulle.

Hyvän fitness-keskuksen löytäminen pitäisi olla prioriteettisi. Naisten fitness-keskuksen tulee vastata fitness-tarpeisiisi. Etsi keskuksia, joissa on laitteita, joiden vastusta voi säätää, ja juoksumattoja ja irrotettavia painoja. Kaikki tämä yhdistettynä pätevään henkilökuntaan, joka antaa sinun toteuttaa kuntoiluohjelmaasi.


Loppuun haluan lisätä, että voin kokemuksella sanoa, että kunnon treenaaminen, jossa haluat nähdä tuloksia, ei tule olemaan helppoa, sanon suoraan, mutta se ei ole mahdotonta. Se kova tahto, sen pitää tulla sinulta, juuri sinulta heti, ku kipu iskee ja on vaikea jatkaa seuraavana päivänä. Ei välttämättä ole kyse siitä, ettei jaksaisi, vaan ei ole aikaa, on lapsi ja eikä ole hoitopaikkaa - mutta sitten voit treenata kotona! Ei mitään tekosyitä. Kun treenaat säännöllisesti, mä lupaan, sun koko elämä muuttuu paremmaksi, terveellisemmäksi; mieli on parempi, keho alkaa näyttää paremmalta, kunto on parempi, nukut paremmin, voit paremmin, jaksat rukoilla paremmin ja tehdä muita ibadah tekoja ja löydät sen ihmisen, kuka oikeesti olet. Muistakaa treenata aina hyvällä aikomuksella, nii saatte siitäkin Allahin palkkioita! Aion in sha Allaah jossain vaiheessa kertoa vähän tarkemmin mun fitness elämän tarina ja matkan, mistä se alkoi ja miten löysin fitness elämän iA🎀.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin. Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä: 1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua? 2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita? 3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä? 4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä? 5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta? 6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin? Musliminainen vastaa

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan. "Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä. Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista. Menin liian nopeasti Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä