Siirry pääsisältöön

18 tietä terveellisempään ruokavalioon

18 tapaa syödä terveellisemmin, joilla ei ole mitään tekemistä painonpudotuksen kanssa


Syömisessä oikein on kyse niin paljon enemmästä kuin vain kilojen karistamisesta.

Sillä ei ole väliä, haluatko pudottaa pari kiloa vai oletko tyytyväinen linjoihisi sellaisenaan: syöminen terveellisesti on se juttu. Kun täytät lautasesi oikeilla vaihtoehdoilla, voit paremmin ja olet parempi versio itsestäsi – lähtien terveellisemmästä sydämestä ja aivoista pienempään todennäköisyyteen saada syöpä ja isompaan mahdollisuuteen saada se ylennys. Katso läpi nämä 18 lempisyytämme, miksi sinun – riippumatta painotavoitteistasi – pitäisi valita terveellinen ruokavalio.



SE TEKEE SINUT ONNELLISEMMAKSI


Kun sokerin ja transrasvan täyttämät pikaruoat ja leivokset voivat suistaa raiteiltaan aivojesi mielialaa sääteleviä kemikaaleja tuoden pintaan masennusoireita, tutkimukset ovat jatkuvasti osoittaneet, että terveyttä edistävät ravintoaineet - kuten kreatiini, ruoholla ruokitusta naudasta löydettävä aminohappo, rasvaisen kalan omega3 ja maitotuotteiden D-vitamiini - ​​voivat kohottaa mielialaa ja torjua masennusta.

SE TEKEE SINUT FIKSUMMAKSI


Aivoruoka on totta. Terveellisen ikääntymisen Rush-instituutissa tehty tutkimus osoittaa, että paistetun ja prosessoidusta ruoan tyydyttyneiden ja transrasvojen ahkera nauttiminen heikentää kognitiivisia taitoja – ja jopa kutistaa aivoja vuosien saatossa. Sitä vastoin omega3:n nauttiminen antaumuksella vaikka kalasta, saksanpähkinöistä ja avokadoista tekee aivoista suuremmat ja toimivammat.

SE AUTTAA SINUA TEKEMÄÄN PARHAASI


Jos viesti ei ole vielä mennyt perille, toistamme: ruoka on polttoainetta. Kun Sports Medicinessa julkaistu tutkimus osoittaa, että suorituskykyä nostavat hiilarivälipalat voivat parantaa sekä kestävyyttä, että korkean intensiteetin intervallitreenejä, kaikki, mitä päivän aikana suuhusi laitat, vaikuttaa liikuntasuoritukseesi, Physicians Committee for Responsible Medicinen mukaan. Vastaavasti tarvitsemasi nesteytyksen, vitamiinien ja mineraalien saaminen pitää kehosi priimakunnossa ja parhaimmillaan.

NUKUT PAREMMIN


Kun hyvät yöunet auttavat syömään terveellisesti, terveellinen syöminen auttaa sinua myös saamaan kovasti kaivatun unen päästä kiinni. Tähän tulokseen päästiin Appetitessa 2013 julkaistussa tutkimuksessa. Pennsylvanian yliopiston tutkijat totesivat, että nukkumatti on tutuin vieras siellä, missä syödään monipuolisimmin ja eniten antioksidantteja. Ja juodaan eniten vettä.

SE AUTTAA PITÄMÄÄN RINNAT TERVEENÄ


Terveellinen ruoka jos mikä ehkäisee rintasyöpää. Esimerkiksi sienet auttavat pitämään estrogeenitasosi hallinnassa ehkäisten rintasyöpää, etenkin hormoniriippuvaisia kasvaimia, kerrotaan Nutrition and Cancerin tutkimuksessa. Eikä siinä vielä kaikki: ne estävät syöpäsolujen toimintaa hidastaen kasvaimen kasvua.

SE ALENTAA STRESSIÄ


Ruoalla on valtaisa vaikutus niin rentouttavien välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin tasoihin, kuin stressin aiheuttamien hormonien, kuten kortisolin ja adrenaliinin tasoihin. Esimerkiksi yhdessä vuoden -14 Journal of the American College of Cardiologyn tutkimuksessa ihmiset, jotka söivät runsaasti flavonoidia sisältävää tummaa suklaata ennen kuin menivät haukuttaviksi, tulivat ulos adrenaliinitasot matalampina.

SE TAISTELEE TULEHDUKSIA VASTAAN


Tulehdus on yhdistetty kaikkeen stressistä ja aivosumusta sairauksiin, kuten sydäntautiin ja syöpään. Mutta The American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan ihmisillä, jotka syövät kokojyvää jauhetun sijaan, c-reaktiivisen proteiinin taso - josta mitataan tulehduksia - laskee 38 %. Ja tiedoksi vain, että näin painonpudotuskontrollin jälkeen (koska nyt ei puhuta painonpudottamisesta!).

SE PARANTAA VASTUSTUSKYKYÄ


Oletko kyllästynyt sairaslomiin sänkypotilaana räkätaudin kourissa? Aika tarkkailla, mitä laitat lautasellesi. Current Topics in Microbiology and Immunology-lehden tutkimus vuodelta -13 osoittaa, että suolistobakteeriesi pitäminen tyytyväisinä ja terveinä (probiooteilla ja hiilareilla!) voi vahvistaa immuniteettijärjestelmääsi, mikä pienentää todennäköisyyttä saada infektioita. Ja tutkimus BMC Complementary & Alternative Medicinessa osoittaa, että vihreä tee auttaa taistelemaan flunssaa vastaan.

SE SUOJELEE SYDÄNTÄSI


Naiset kuolevat nykyään todennäköisemmin sydänsairauksiin kuin mihinkään muuhun. Terveellinen ruokavalio auttaa kuitenkin meitä kaikkia. New England Journal of Medicinen tutkimuksessa todettiin, että ihmisillä, jotka syövät päivittäin kourallisen pähkinöitä, on 29 % pienempi todennäköisyys kuolla sydänsairauteen!

SE PITÄÄ SINUT VAHVANA


Jos mielit pitää lihaksesi niin vahvoina, että voit tehdä mitä ikinä haluat tehdä, olipa se sitten nostaa penkistä oman painosi verran tai kävellä portaat 70-vuotiaana, paljon ravintoaineita (ja etenkin protskua) sisältävä ruoka on ihan ehdoton. Pitääksesi lihaksesi vahvoina nyt ja vanhoilla päivilläsi, Applied Physiology, Nutrition, and Metabolismissa -15 julkaistussa artikkelissa suositellaan naisia vetämään 25–35 grammaa proteiinia joka aterialla. Tiedoksesi, että kupposessa kreikkalaista jogurttia sitä on noin 23 grammaa ja 100 grammaisessa kananrinnassa 26 grammaa.

SE TEKEE TULEVAISUUDEN LAPSESI TERVEEMMIKSI


Se, mitä syöt, ei vaikuta vain siihen, miten hyvin sinulla tällä hetkellä on pullat uunissa. International Federation of Gynaecology and Obstetricsin ohjeisti -15, että ruokavaliosi koko elämänkaaren ajalta – jopa lapsuudessasi – vaikuttaa hedelmällisyyteesi ja tulevaisuuden lapsesi terveyteen. Joten jätä paistetut ruoat ja ala syömään tuoretta.

SE EHKÄISEE OSTEOPOROOSIA


Vahva dieetti = vahvat luut. Maitotuotteiden lisäksi Kansainvälinen Osteoporoosi Säätiö suosittelee vetämään kalaa, hedelmiä ja vihanneksia. Sen mukaan myös natriumin ottaminen terveellisestä lähteestä (toisin sanoen – prosessoidun ruoan hylkääminen) voi auttaa torjumaan luukatoa.

SE PIDENTÄÄ IKÄÄSI


Ellet ole vielä tajunnut sitä, kaikki nämä hyödyt pidentävät ikääsi. Niin paljon, että vuoden 2014 Journal of Epidemiology & Community Health-tutkimus totesi, että ihmisillä, jotka syövät hedelmiä ja vihanneksia päivittäin seitsemän annosta tai enemmän, on 42 % pienempi todennäköisyys kuolla päivänä minä hyvänsä verrattuna niihin, jotka niitä syövät vain vähän tai eivät lainkaan.

SE TEKEE SINUT AIKAANSAAVAMMAKSI


Haluatko palkankorotuksen? Totta maar! Kun Brigham Youngin yliopiston tutkijat tutustuivat 19 800 työntekijään, heille selvisi, että ne, jotka söivät hyvin päivän aikana, olivat noin 66 % tehokkaampia kuin roskaruoan syöjät.

SE AUTTAA SINUA PYSYMÄÄN ”SÄÄNNÖLLISEMPÄNÄ”


Sen, mitä syöt, suolistobakteerisi syö myöhemmin. Ja noilla pikkuisilla kapistuksilla ruoansulatuskanavassasi on valtava vaikutus vessakäyttäytymiseesi. Gut Microbiota for Health World Summitissa esitellyn tutkimuksen mukaan, pitääksesi suolen toiminnan hyvässä kunnossa, sinun tulee ruokkia bakteerikantaasi ahkerasti hedelmillä, vihanneksilla ja runsaasti probioottia sisältävillä maitotuotteilla, kuten kreikkalaisella jogurtilla. Ja niistä rasvaisista ja paistetuista ruoista pysytään erossa.

SE AUTTAA EHKÄISEMÄÄN SILMÄONGELMIA


Sillä, mitä syöt, on merkittävä vaikutus kahden yleisen silmäongelman ehkäisemisessä: harmaakaihin ja kostean silmänpohjan ikärappeuman. Tämä voi johtua siitä, että vapaat radikaalit saattavat vahingoittaa silmiä, joiden pelastus on terveellinen ruokavalio. Harvard Medical School suosittelee syömään runsaasti antioksidanttia sisältäviä tuotteita, kuten yrttejä, mausteita ja vihreää teetä.

SE PITÄÄ IHOSI TERVEENÄ


Ihosi on kehosi suurin elin, joten se iloitsee oikeista valinnoista lautasellasi. Terveellinen ruoka paitsi taistelee vapaita radikaaleja vastaan, ehkäisee ryppyjä ja iholäiskiä. American Society of Clinical Oncologyn tapaamisessa 2015 esitelty tutkimus myös osoittaa, että ihmisillä, jotka syövät vitamiininsa, on 23 % pienempi todennäköisyys saada ihosyöpä.

SITÄ SAA PUHTIA


D-vitamiini, B-vitamiinin rinnalla, tukee tunnetusti terveellisiä energiatasoja. Mutta myös kiinnittämällä huomiota makroravintoaineisiin, voi kulkea pitkän tien kohti taistelua iltapäiväväsymystä vastaan ja terässä pysymisen puolesta. Varmistamalla, että saat terveellisiä rasvoja ja proteiinia aina kun saat hiilihydraatteja, kehosi verensokeri pysyy heittelehtimästä ja energiatasosi romahtamasta, kertoo Diabetes Caressa julkaistu artikkeli.



Lopuksi: minulla on usein tapana sanoa kokemukseni asiasta, niin voisin sanoa, kun aloitat sen askeleen, että aiot syödä "TERVEELLISESTI", olet jo rohkea, koska se on monille niin vaikeata, että ne luovuttaa heti ekan viikon aikana. Ja olen yksi niistä ollut uskokaa pois, enkä mä nyt ole mikään täydellinen, olen ihminen. 🙂 En aio sanoa, että se on nii helppoa, että kolmen päivän päästä ei ole enää himoja jne. Eii eii! Eka pari viikkoa se on vaikeaa, mutta sen jälkeen alkaa tottuu ja eikä enää lainkaan himoitse makeisia/roskaruokaa/muuta epäterveellistä. Ensinnäkin ku haluat aloittaa lakon, sun pitää tietää asiasta ja mitä asioita korvata jollain muulla, selvittää asioita. Saa herkutella, mut oikealla ja terveellisellä tavalla (kirjotan tästä erikseen iA eli siis herkuttelusta terveellisesti). Mä oon itse monta kertaa hävinnyt tossa lakossa, mutta lopuksi onnistuin, Alhamdulillah. Voin sanoa se loppu fiilis on paras ikinä, tuntuu voittajalta, eikä ole pettynyt olo itsestään! Ja mul tuli pettynyt olo aina ku rikoin sen lakon, minkä olin aloittanut ja huono itsetunto, niin en enää halunnut hävitä uudestaan monen kerran jälkeen. Suosittelen, että otatte pikkuaskelia eka lakon aikana: ole itsellesi armollinen ja pidä vaikka viikon päästä karkkipäivä ja tiettyyn kellonaikaan asti, eikä silleen, että saat ahmia koko päivän pelkkää roskaruokaa - kuitenkin jonkin verran, että himot lähtee.


Ei himot oikeastaan ole niin pahoja, jos syöt monipuolisesti ja vahdit, ettei sulla tuu nälkää ja otat välipalan mukaan ku menet ulos, ettet eksy kaupan epäterveelliseen valmisruokaan! Muista syödä paljon hedelmiä, koska se auttaa himoihin. Ja jos menette ystävien kaa leffaan tai kahville, nii ota omat eväät (tiiän, se kuulostaa oudolta, mut myöhemmin kiität itseesi, ja ilmoita sun ystäville ajoissa, ettei ne tyrkytä sitä epäterveellistä ruokaa, eikä sua haittaa että syöt niiden edessä) tai jos meette ulos syömään, nii suunnittele, että jooko teet näin, mä ainakin teen niin, kun menen ystävien kaa kerran kuussa ulos syömään. 

Syy, miksi mainitsin nämä tilanteet, on että nämä on kaikista haastavimmat tilanteet, joissa sinun täyttyy taistella sinun hyvinvointisi takia loppuun asti ja myöhemmin kehosi kiittää 🙂 ja voit olla erittäin ylpeä itsestäsi🎀

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin. Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä: 1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua? 2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita? 3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä? 4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä? 5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta? 6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin? Musliminainen vastaa

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan. "Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä. Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista. Menin liian nopeasti Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä