Siirry pääsisältöön

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa

Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi

Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan.
"Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä
kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä.




Reippaasti juokseva nainen
Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista.

Menin liian nopeasti

Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä kisoissa, joihin tähtäät. Kisaolosuhteet tuntuvat hyvin erilaisilta kuin treenatessa juokseminen - mitä enemmän juokset, sitä samanlaisemmilta ne tuntuvat ja sitä helpompi on on pysyä tavoitevauhdissa. Esiintymisjännitys voi myös vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti lähdet matkaan, Walker sanoo. Yritä toistella mantroja kuten "hallinnassa ollaan" juoksemaan lähtöä edeltävinä minuutteina.

Nainen, joka pitelee särkevää kylkeään

Kyljestä pistää

Korjaa: Pistävä kipu johtuu yleensä liian nopeasta aloituksesta tai siitä, että on tankannut väärin ennen kisoja. Se, mitä syöt ennen kisoja, on ihan yhtä tärkeää kuin mitä syöt niiden aikana, sanoo Marni Sumbal, fysiologi, triathlonisti ja Trimarni Coaching and Nutritionin omistaja. Jos tähtäät yli 60 minuuttiseen kisaan, syö ainakin 300-350 kalorinen ateria 3-4 tuntia ennen juoksua. Muuten syö 200-250 kalorinen välipala, jossa on vähän rasvaa ja kuituja (kuten riisikakku, jossa on nokare pähkinävoita ja pieni banaani) kaksi tuntia ennen kisaa. Tee ainakin kaksi juoksua kenraaliharjoituksiin treenauksen viimeisenä kahtena kuukautena: herää aikaisin ja syö siihen aikaan, kun aiot syödä kisapäivänä ja ala juosta suunnilleen siihen aikaan, kun pinkaiset juoksuun kisapäivänä.


Tankkasin ja tunsin oloni sairaaksi; en tankannut ja sain iskun

Korjaa: Sinun täytyy tankata vain tunnin tai sitä pidempien juoksujen aikana, sanoo Sumbal. Syö 30-60 grammaa hiilihydraattia ja 340-680 grammaa nestettä jokaiselle juoksemallesi tunnille. "Treenatessasi huolehdi ruokavaliosta samassa vauhdissa, jossa tulet juoksemaan kisapäivänä", Sumbal sanoo. Jokin mikä toimii helpolla juoksulenkillä, ei välttämättä toimi puolimaratonin tahdissa.
Yritä sitä lämmittelyjuoksuissakin; perhoset vatsassasi voivat tarkoittaa suosimasi ravinnonlähteet eivät toimi hyvin. Jos juokseminen hermostuttaa, vedä kalorit nestemuodossa (kuten urheilujuomina) säännöllisen pieninä annoksina (joka 10-15 minuutin välein) pitkin juoksua.


Olin niin hermostunut, että juoksin surkeasti

Korjaa: Paras strategia on minimoida kisastressi. Laita kaikki valmiiksi edellisenä iltana, kirjoita ylös, mitä tarvitset mukaasi ja varaa ylimääräistä aikaa matkoihin. Tule kisapaikalle etukäteen ja tsekkaa pysäköintitilanne ja tutki reitti selvittääksesi, missä on mäet, vesipisteet ja wc:t. "Tämä saa sinut tuntemaan kisapäivänä, että olet tekemässä jotain rutiinilla, etkä niinkään minkään suuren ja uuden - ja ahdistavan - edessä", Walker sanoo.
Kun olet viivalla, hengitä syvään vatsan kautta (neljä kertaa sisään ja neljä kertaa ulos), mikä auttaa ehkäisemään stressiä. Yritä hengittää lyhyiden mantrojen, kuten "olen valmistautunut", "olen valmis" tahdissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin. Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä: 1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua? 2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita? 3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä? 4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä? 5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta? 6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin? Musliminainen vastaa