Siirry pääsisältöön

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin.

Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä:


1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua?

2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita?

3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä?

4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä?

5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta?

6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin?



Musliminainen vastaa

1. Ensinnäkin koska meidän Luojamme on määrännyt meidät pukeutumaan hijabiin. Se on ehdottomasti number 1 syy. Miksi mä en haluaisi totella Häntä, joka loi mut ja joka tuntee mut paremmin ku ite tunnen itteni. Sit toiseksi, koska hijabissa mua arvostetaan ihmisenä, eikä objektina. Mä en oo kaunis tukka tai timmi vartalo, vaa mä oon ihminen, jolla on mielipiteitä ja joka on fiksu ja luova jne.
Lisäksi mä en halua, että mun kauneuden näkee ne, joille se ei kuulu. Mun kauneus kuulu mulle itelleni ja sen saa nähä mun lähimmäiset, ei mitkään iljettävät f-boyt.
Ja mitä se on muilta pois että mä peitän itteni? Miksi muita ärsyttää niin kovasti, etteivät he saa nähdä mun kauneutta? Enkö mä oo enemmän kuin mun ulkonäkö? Surullista, et tää yhteiskunta on niin ulkonäkökeskeinen. Jo nuoresta asti kauheet ulkonäköpaineet jne., mut hijab antaa mulle siitä tavallaan vapauden.
Ja mun mielestä tärkeämpää ku ulkonäkö on kysyä iteltään et jos kaikki maapallolla ois sokeita, nii kuinka moneen mä tekisin vaikutuksen?

2. Ensinnäkään meistä kukaan ei ole täydellinen - kaikki me muslimit tehdään virheitä, kuten ei-muslimitkin, mutta tärkeintä on että yrittää ja Islam on täydellinen. Muslimit ovat ihmisiä ja tekevät virheitä. Musliminaisille hijab (huivi) on pakollinen, ei se, että peittää pään, vaan että peittää kauneuden ja siinä on kaunis ajatus takana. Koska Allah on niin käskenyt, Hän tietää parhaiten, mikä on meille parasta ja mikä ei, vaikka joskus me ei sitä ymmärretä itse. Toisekseen pakollisuus ei tarkoita, että joku ihminen, vanhemmat tai muu, pakottaa, vaan se on lakimääräys, joka on tullut Kaikkivaltiaalta. Se, haluaako totella vai olla tottelematta, on ihmisen ja Allahin välinen asia, mutta tuon kysymys on enimmäkseen siitä, että me ollaan kaikki ihmisiä, jotka tekevät virheitä. Jokainen vain tekee niitä eri tavoin, kukaan ei ole täydellinen, jokainen Aatamin poika tekee virheitä, olkoon kuinka oppinut tai kuinka harjoittava hyvänsä, niin tekee silti. Eivätkä kaikki muslimitkaan ole aina perillä uskontonsa opeista ja toisten on esim. ympäristön paineiden vuoksi vaikeampi noudattaa jotain kuin toisten.

3. Musliminainen ei käytä huivia/kaapua/kasvohuntua kotona. Silloin hän on ilman huivia ja kyllä, musliminaisella on hiukset päässä.

4. Mä sanoisin, että musliminainen saa kaunistautua, eikä hänen tarvitse käyttää hijabia kun paikalla on vaan naisia tai sitten mahram-miehiä (eli niitä miehiä, joiden kanssa ei voi avioitua, kuten isä, veli jne. Ja tietty aviomies). Naisten ja lähisukuun kuuluvien miesten (eli mahram-miesten) edessä on tietyt rajoitukset pukeutumiseen (ei saa esim. alasti kekkuloida, lol), mutta aviomiehen edessä saa pukeutua miten lystää. (Tietyin poikkeuksin eli esim. vastakkaiseksi sukupuoleksi pukeutuminen ei ole sopivaa.)

5. Kyllä musliminainen urheilee samalla tavalla kuten te muutkin! Jopa meijän uskonto suosittelee harrastamaan jotakin, kuten uintia, ratsastusta ja jousiammuntaa. Meijän uskonto kehottaa syömään terveellisesti ja pitämään itsestä huolta fyysisesti.

6. Musliminainen ei ole alistettu, päinvastoin!! Hän on arvostettu, rakastettu, kunnioitettu🌸 Se, miten hän pukeutuu, on hänen omasta tahdostaan. Kukaan isä, äiti tai aviomies ei pakottanut häntä pukeutumaan näin. Hänen peittää kauneutensa omasta tahdostaan. Miksi ei saisi peittää, kun toiset saavat paljastaa, eikä kukaan kyseenalaista heidän oikeuttaan tehdä niin, joten miksi musliminaisen oikeus kyseenalaistettaisiin? Kysy tätä kysymystä itseltäsi.
Jos olet ei-muslimi ja sulla on epätietoisuutta, mutta kiinnostaa tietää ja ymmärtää, niin kysy musliminaiselta, hän vastaa! Älä oleta, äläkä luule!

Kommentit

  1. Ihan oikeasti! Aina nämä samat kysymykset ja vastaukset. Miksi muuten luulet, että mies voi kulkea pää paljaana ilman hijabia? Miksi monissa islamilaisissa valtioissa nainen ei voi/ saa kulkea vapaasti kotinsa ulkopuolella (ilman miespuolisen sukulaisen läsnäoloa). Miksi tämä kehoon liittyvä kontrolli (hijab, niqab, burka..) liittyy aina nimenomaan naisena olemiseen, vaikuttaa vähän tekopyhältä väittää, että nainen vapaasta tahdosta toimii näin. Myös ympärileikkaukseen liittyy naisten keskinäinen painostus, sama toimii myös pukeutumisessa, nainen on toiselle naiselle susi, nainen saa huoranleiman ilman musliminaisen asua (silloinhan kukaan ei vapaaehtoisesti kulje ilman muslimiasua - kyse ei siis ole vapaasta tahdosta, vaan käytännön pakosta).
    Mistä muuten sinä tiedät sen mitä Allah on käskenyt ? Minusta on synti ja Jumalan sanaa vastaan, että likaiset partasuut saavat tulkita Koraania miten haluavat, sehän on suurin kaikista synneistä, "se mistä ei tiedä, siitä ei pidä puhua" (filosofi Wittgensteinin suuri ja viisas lausahdus). Se miten islam tulee nykypäivän kaduilla ja turuilla vastaan on säälittävää! Suomessa on ollut muslimeita jo vähän pidempään kuin nämä "uudet" muslimit, he ottivat osaa Suomen sotiin, he pitivät kulttuurinsa ja uskonsa, mutta pystyivät hyvin elämään rinnan kantasuomalaisten kanssa, he ovat pärjänneet hyvin, eivät ole tehneet myöskään omasta uskostaan sodan ja ristiriitojen välikappaletta. On valitettavaa, että tämänpäivän kadulla vastaan tuleva muslimi on hyvin usein aggressiivinen ja ylimielinen, tuo uskoaan esille epäpyhästi ja rumasti vaatien (uskonto on mielestäni henkilökohtainen sydämen asia).
    Pointtini on, että mielestäni on syntiä tehdä joistakin uskontoon liittyvistä detaljee kysymyksistä pääasia koko uskossa, oikea uskovainen on sydämessään uskovainen ei vaatteissaan, eikä nosta ääntään uskonnostaan julkisesti.
    Olen huomannut, että muslimit (anteeksi, että yleistän) poikkeuksetta eivät pysty ihmisinä olemaan hyviä, vaan tarvitsevat uskoa tekopyhästi esittäessään hyveellistä ihmistä. Ne pikkurikolliset, syrjäytyneet ja henkisesti sairaat, jotka uskon nimissä hyökkäävät muita kadunkulkijoita vastaan, joutuvat helvettiin ainakin ihan ensimmäisinä, jos Jumala voi siitä päättää. Kas kummaa, että pahimmat ns. terroristit (sekin on ihan liian arvokas nimitys näille rikollisille) ovat olleet syrjäytyneitä rikollisia (huumeet, räp, ylimielisyys, aggressiivisuus..) entisiä linnakundeja tai jengeihin sitoutuneita luusereita. Kertokaa hyvät muslimit miksi nuo rikolliset ovat teidän martyyreitanne, ette ole muslimeina tuominneet heitä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan. "Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä. Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista. Menin liian nopeasti Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä