Siirry pääsisältöön

Vauvakiloista eroon!

Hyvästi, raskauden jälkeiset kilot: kropan palauttaminen ennalleen raskauden jälkeen


Yritätkö karistaa raskauskiloja, mutta tuntuu, että kaikista yrityksistä huolimatta tuloksia ei näy? Joskus liikunta ja painonpudotus tyssää äidiksi tuloon ja tuntuu, ettei paluuta raskautta edeltävään kroppaan enää ole. Mutta hommien paiskiminen fiksummin, ei raaemmin, voi johtaa tuloksiin - joten älä vaivu epätoivoon.

Uskon tosiaan sen, että raskauden jälkeisten kilojen pudottaminen on vaikeaa. Uskon myös, että oikein syöminen ja muutaman hetken varaaminen liikuntaan voi auttaa tuoretta äitiä positiivisemmaksi, lieventää stressiä ja parantaa itsetuntoa oman kehon suhteen.

Jokaisen uuden äidin fokus on vauvarutiinien kehittäminen, mutta on tärkeää repiä jostain aikaa itsellesi. Muuten vauvelisi saavuttaessa kaikki virstanpylväät, saatat huomata, ettet itse saavuta omia tavoitteitasi. Kaiken huomion kiinnittyessä vauvaan on helppo laiminlyödä itsensä ja silloin voi menettää itseluottamuksensa.

Riippumatta siitä, kuinka tai miksi kiloja on kertynyt, tiedä, että kestää yhtä kauan – ellei pidempään – päästä entisiin mittoihin. Raskaus on erityistä aikaa ja tuoreen äidin pitää keskittyä vauvaan. Mutta sinun täytyy priorisoida asiat uudelleen, jos yhä kolmen vuoden päästä syytät raskauskiloja vararenkaasta.

Tulevat isätkin saavat usein raskauskiloja. Jos joku lähelläsi syö enemmän, houkutusta tehdä samoin, on vaikea vastustaa. Kerron viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua palaamaan haluamiisi mittoihin.



Kuinka kauan se vie?


Koska raskauskilojen kertyminen vie 40 viikkoa, sinun täytyy suoda itsellesi niiden pudottamiseen ainakin 40 viikkoa. Kun näemme reippaalla kädellä photoshopattuja kuvia julkkiksista, joilla on sikspäkki viikkoja raskauden jälkeen, meidän ei tule vertailla itseämme heihin. Kannattaa mieluummin antaa itselleen runsaasti aikaa olla vauvan kanssa ja oppia tasapainottelemaan vaipanvaihdon, ruokkimisten ja unenpuutteen kanssa kuin vertailla itseään hemmoteltuihin julkkiksiin.


TURVALLISUUS ENNEN KAIKKEA. Uuden äidin tulee olla varovainen, kun ensi kertaa lähtee liikkumaan. Tarkista lääkäriltä, milloin voit aloittaa liikunnan harrastamisen. Nivelet saattavat olla heikot ja keho kipeä.

Vinkit


1. Varaa aikaa

Luota minuun, tiedän, ettei uudella vanhemmalla ole aikaa, mutta sinun täytyy tarttua hetkeen aina kun sellainen tulee. Yritä löytää aikaa joka päivä – tähtääminen 10 minuuttiin on hyvä alku. Sovi perheenjäsenen tai puolison kanssa, että hän suo sinulle tauon äitiyden velvotteista tai laita liikuntatuokio aikatauluusi vauvan päiväuniaikaan. Jos olet jo palannut töihin, yritä kävellä korttelin ympäri lounastunnilla. Se on vaikeaa, mutta liikunta jos mikä antaa sinulle lisää energiaa.

2. Ei enää tekosyitä

Yritä kävellä, venytellä tai tehdä jotain, mihin liittyy liikkuminen. Liikkuminen luonnollisesti kohottaa energiatasojasi, joten älä piilota sitä tekosyiden taakse. Sen tiedostaminen, että teet jotain hyvää itsellesi, samalla kun ymmärrät, ettei elämässä ole kyse vain sinusta, voi motivoida sinua ja auttaa paremmin sopeutumaan uuteen ihmiseen maailmassasi.

3. Ole luova

Pienikin liikuntaan kulutettu hetki on parempi kuin ei hetkeäkään. Sinun täytyy olla kekseliäs, joten kokeile hyppynarua, lisäämällä kyykkyjä, samalla kun peset tuttipulloja ja jumppaat vuoteessa. Tämä voi kuulostaa hullulta, mutta se on toimiva tapa pysyä liikkeessä.

4. Keskity olennaiseen

Tee koko päivä hommia ryhtisi kanssa, koska raskaus yksistään voi tehdä hallaa ryhdillesi ja tasapainollesi. Kasvavan vauvan nostaminen, pinnasängyn ylle kumartuminen, raskaiden rattaiden työntäminen ja vastaava tarkoittaa, että lihaksesi saattavat tarvita venyttelyä pitkin päivää. Vedä vatsaa sisään muutaman kerran päivässä, aina kun muistat, ja ja joka kerta kehität lihaksiasi. Anna mennä - vedä vatsaa sisään juuri nyt.

5. Syö hyvin

Tarkkaile ravinnon laatua päivittäin. Säästin tärkeimmän vinkin viimeiseksi, koska heti raskauden jälkeen ei ole aikaa dieettivillityksille, jotka riistävät keholta sen tarvitsemat ravintoaineet. Kehon nälkiinnyttäminen ei ole koskaan hyvä keino pudottaa painoa. Järkevä, kaloreita hillitsevä ruokavalio, joka suo kehollesi sen tarvitsemat hiilihydraatit, rasvat, proteiinit, vitamiinit ja mineraalit, on paljon parempi vaihtoehto, koska se on kestävä pidemmällä tähtäimellä. 

Kun oppii tasapainottamaan kaloreiden saamisen ja niistä eroonpääsemisen, se auttaa menettämään painoa järkevällä nopeudelle. Jos imetät, varmista terveydenhuollon ammatilaiselta, että kulutat tarpeeksi kaloreita tuottaaksesi ravintoarvoilta rikasta maitoa.

Lopuksi haluan sanoa uusille äideille tai äideille, jotka eivät vieläkään ole päässeet raskauskiloista, vaikkeivät uusia äitejä enää olekaan: monet sanoo, tai mulle oli sanottu, että puolet raskauskilosta jää sairalaan eli lapsivesi, lapsen paino, istukka... ja olin niin pettynyt ku niin ei käynyt, niin haluaisin teille sanoa, että älkää järkyttykö ja miettikö, ettei oma keho koskaan palaa ennalleen, KYLLÄ SE PALAA ja ellei tule jopa paremmaksi kuin ennen kun olit äiti. Kaikki on susta kiinni, oletko valmis tekemään ison muutoksen. Kuvittele: voit olla paremmassa kunnossa kuin joku, joka ei ole äiti. Äidit, olette tehneet parhaan työn tuoneet lapsen maailmaan. Muistakaa, älkää olkoo itsellenne liian ankaria, muistakaa levätä ja antaa vauvalle aikaa, se on tärkeintä. Mä uskon, että mikään ei ole mahdotonta, jos tekee sen eteen töitä - joten olkaa kärsivällisiä äitejä!

Vinkit: Discovergoodnutrition

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin. Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä: 1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua? 2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita? 3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä? 4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä? 5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta? 6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin? Musliminainen vastaa

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan. "Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä. Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista. Menin liian nopeasti Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä