Siirry pääsisältöön

Nukkumaanmeno ajoissa ja salat (rukous)

Islam opastaa monin tavoin syömään ja elämään terveellisesti. Profeetta Muhammad (rauha hänelle) opetti seuraajilleen, kuinka syödä puhtaasti ja terveellisesti. Rikkaiden basaarien ja karavaanien virratessa autiomaan keitaista Muhammadin (rh) kaltaisen merkittävän miehen olisi ollut helppo elää tuhlaavaisesti, syöden kohtuuttomasti ja epäterveellisesti. Mutta hän teki kaikkea muuta.

Koraanissa on monia ohjeita luonnonmukaiseen ja terveelliseen elämään ja monet niistä ovat islaminuskon perusteita.

Profeetta (rh) suositteli nukkumaan riittävästi. Hän ei koskaan riistänyt itseltään unta, eikä nukkunut ylenpalttisesti. Hän myös kävi nukkumaan varhain ja heräsi varhain aamulla ja neuvoi muitakin tekemään näin. Tieteelliset tutkimukset osoittavat aikaisen nukkumaanmenon auttavan painonhallinnassa, pysymään aikaansaavampana ja välttämään vakavia terveysriskejä (kuten diabetes, ylipaino ja sydänsairaudet).

Salat (rukous) on yksi islamin peruspilareista, joiden noudattaminen on muslimille pakollista. Autenttisessa kertomuksessa Profeetan (rh) elämästä, hänen kerrotaan sanoneen: "Totisesti, salatissa (rukous) on parannus."
Salatissa on joitain fyysisiä hyötyjä, kuten: sen alussa liikutamme käsiä ja silloin olkapään lihaksista virtaa verta ylävartaloon. Sydän on kehomme tärkein elin. Koska se tuo tuoretta verta kaikkialle kehoon, rukouksessa tehtävät liikkeet ovat erittäin hyödyllisiä sydämelle. Asennot, joissa lantiomme, polvemme kyynärpäämme ja selkäämme liikkuvat, ovat hyväksi kehollemme.



Mikä on hyvä aika nukkua?

Kuten sanottu, on hyvä mennä ajoissa nukkumaan ja herätä ajoissa. Se edistää terveyttä. Onko niin todella - eikö ole samantekevää, meneekö nukkumaan myöhään ja herää myöhään? Meillä on erittäin täsmällinen biologinen kello sisällämme. Se auttaa säätelemään monia kehon toimintoja nukkuessamme. Kello 11 ja kolmen välillä suurin osa verenkierrosta tapahtuu maksassa. Maksa suurenee täyttyessään verellä. Tämä on tärkeä aika, jolloin keho käy läpi detoksifikaatioprosessia. Jos et nuku tuona aikana, maksa ei pysty toteuttamaan tätä prosessia sujuvasti.
Jos olet nukkumassa klo 11, kehollasi on neljä tuntia aikaa käydä läpi tätä prosessia.
Jos olet nukkumassa klo 12, kehollasi on kolme tuntia aikaa käydä läpi tätä prosessia.
Jos olet nukkumassa klo 1, kehollasi on kaksi tuntia aikaa käydä läpi tätä prosessia, jne.

Mitä jos käyt nukkumaan myöhään ja heräät myöhään? Huomaatko olevasi hyvin väsynyt riippumatta siitä kuinka paljon olet nukkunut?
Sen lisäksi, että se on vahingollista terveydellesi, detoksifikaatioprosessille ja muille tärkeille kehon toiminnoille ei jää tarpeeksi aikaa.

Mikä motivoi minua menemään ajoissa petiin, vaikka tekisi mieli valvoa, kun on juuri saanut lapsen nukkumaan ja mielessä on monenlaista tekemistä? Minua henkilökohtaisesti motivoi nämä asiat: riittävä uni on hyvän kunnon edellytys, enkä todellakaan halua olla huonossa kunnossa näin nuorena. Allah on siunannut meitä antamalla meille yöt nukkumista varten. Toistuvat kauneudenhoitorutiinit, kuten kasvo- ja hiusnaamiot, kauniit pyjamat sekä suihkussakäynti joka toinen ilta rentouttavat minua ja tekevät nukkumaanmenosta houkuttelevan.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millaista on olla äiti?

Millaista on olla äiti?   Tästä aiheesta on kysytty niin monta kertaa ja tämä aihe tulee monia ihmisiä koskettamaan jossain elämänsä vaiheessa, että ajattelin, että on tärkeää kirjoittaa tästä. Millaista on olla (nuori) äiti? Eikö ole rankkaa? Minulle henkilökohtaisesti äitinä oleminen on parasta, mitä minulle ikinä voisi tapahtua. Äidiksi tuleminen on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt. En tiennyt tällaista rakkautta voivan olla olemassakaan ennen kuin poikani syntyi. Kaikki puhuvat siitä, mutta en ymmärtänyt sen syvyyttä, ennen kuin sain kokea sen itse.   Äitiys on uskomaton tunne, jota ei voi verrata mihinkään. Äidin ja lapsen välinen side on ihmissuhteista vahvin. Se tekee onnellisemmaksi ihmiseksi maan päällä, joskin tämän onnen kanssa tulee vastuunsa. Äitinä oleminen on kaunein tunne maailmassa. Se on jotain, minkä tietää vain kokemalla sen itse - sanat eivät riitä sitä kuvailemaan. Elämä muuttuu täysin lapsen saamisen myötä. Maailman itsevarmimmasta ja riskejä

Yleiset ennakkoluulot

Ensiksi haluan pahoitella ihmisille, että olen ollut erittäin kiireinen elämäni kanssa, joten aiempi lupaukseni kirjoittaa joka lauantai ei tule välttämättä aina onnistumaan, mutta kirjoitan aina kun ehdin. Nämä kysymykset liikkuvat ei-muslimin mielessä, mutta hän ei ehkä ikinä uskalla kysyä: 1. Miksi musliminainen käyttää huivia/isoa kokonaista kaapua/kasvohuntua? 2. Miksi jotkut musliminaiset eivät käytä huivia ja jos eivät, miksi nämä muut peittävät kehonsa, vaikka ovat kummatkin muslimeita? 3. Käyttääkö musliminainen huivia/kaapua tai kasvohuntua kotona, suihkussa tai perheensä miesten edessä? 4. Käyttääkö musliminainen muita vaatteita kuten farkkuja/shortseja/muita kireitä vaatteita? Mitä vaatteita musliminaiset eivät käytä ulkona tai keiden edessä ei ole sallittua käyttää niitä? 5. Urheileeko musliminainen? Pitääkö hän kehostaan huolta? 6. Onko musliminainen alistettu? Onko hän iloinen siitä, että pukeutuu niin? Musliminainen vastaa

Vältä neljä yleistä virhettä juoksussa

Vältä 4 yleistä virhettä kilpajuoksussa Nujerra ongelmat, jotka ovat varjostaneet aiempia juoksujasi Tulisen ruoan syöminen yöllä ennen pitkää juoksua, shortsien heittäminen pesukoneeseen tarkistamatta, oliko iPod taskussa - joistain virheistä oppii yhdellä kerralla. Mutta mitä tulee juoksemiseen, sorrumme samoihin virheisiin yhä uudestaan ja uudestaan. "Juoksijoista tulee irrationaalisia kisa-aikoina", sanoo filosofian tohtori Barbara Walker, urheilupsykologi Cincinnatin Center for Human Performancessa - ja on vaikeaa teeskennellä kisapäivän ahdistusta tai treenauksen jännitystä. Koska virheissä ei tarvitse jumittaa, suoritustensa analysoiminen - hyvissä ja huonoissa kisoissa - voi olla paras keino parantaa aikojaan. Seuraavaksi kerrotaan, kuinka käsitellä neljää yleisimmistä kisapäivän sabotoijista. Menin liian nopeasti Korjaa: Mene lyhyempiin kisoihin treenikautesi keskellä ja tee ainoaksi tavoitteeksesi ylläpitää vauhtia, jolla toivot juoksevasi niissä